“Be yourself; everyone else is already taken.”

- Oscar Wilde -


Over mij


Atelier Karmijn dat ben ik, Annelies, geboren en getogen Rotterdamse, moeder van 3 en ik woon samen met mijn lief en mijn jongste dochter Bibi in Barendrecht. De oudste twee zijn uitgevlogen, inmiddels volwassen en hun eigen weg aan het gaan.

Na twintig jaar beeldende kunst, ontwerpen, schilderen en lesgeven heb ik mijn liefde voor de fotografie weer opgepakt.

Waar ik ooit thuis door mijn vader werd aangemoedigd het te leren, we een eigen doka hadden in de badkamer en allemaal een eigen camera, ben ik weer opnieuw gaan schieten! Met mijn nieuwe fuji camera, waarin digitale fotografie verrassend veel nieuwe mogelijkheden bood werd ik opnieuw verliefd. 

 

In fotografie komt voor mij  zo'n beetje alles samen: allereerst mijn liefde voor de schoonheid der dingen en oog voor de details.

Om te "kijken" en het -ook- te "zien". Ik houd er enorm van om verhalen te vertellen. Bijzondere situaties en bewegingen uit te lichten.

Van de magie van samen in dat moment mogen zijn. Dat is waar ik altijd naar zoek in mijn werk als fotografe.

Ik wil met mijn beelden ontroeren en betekenis geven.

 

Buiten is mijn favoriete plek, te midden zijn van de natuur zijn en onder een opkomende of ondergaande zon, als het licht nèt even anders schijnt.

Ik ben een liefhebber van harmonie. Van knusheid en gezelligheid. Van mooie ontmoetingen en het waardevolle samenkomen van mensen. Het vieren van het leven in diverse vormen. Dat mogen aanschouwen en vastleggen maakt me blij.